Le sillage, si·llage (sie-laasj) noun, the trail of scent left behind by a perfume.

02 juli 2012

Chanel vitalumière aqua


Ik draag bijna nooit foundation, voornamelijk omdat ik van mezelf een egale huid heb. Als ik toch besluit om foundation te dragen (voornamelijk bij avondjes uit, feestjes en speciale gelegenheden) wil ik niet dat het heel dekkend en zwaar is, want dat heb ik niet nodig. Deze foundation van Chanel vind ik perfect! Lees verder voor een review.
De ingrediënten.

De verpakking.
De verpakking is, zoals alles van Chanel, strak. Zwart met witte letters en de altijd aanwezige gouden band. Het flesje zelf is klein en is gemaakt van een soort plastic. Ik vind dit zelf handiger dan een glazen flesje, omdat de foundation zo makkelijker mee te nemen is. Hij is ook een stuk kleiner dan het gemiddelde foundationflesje, hoewel er de gebruikelijke 30 ml in zit. 


Het product.

De foundation zelf is heel dun, je moet hem ook heel goed schudden voor je hem gebruikt. Verder zit er een SPF 15 in, zodat je overdag beschermd wordt tegen de schadelijke invloed van de zon. De foundation voelt heel licht aan op de huid en heeft een medium dekking, iets wat ik heel fijn vind. Het maakt mijn huid egaler, maar laat kleine sproetjes nog wel doorschijnen! Ook heeft het een matte finish, terwijl de foundation tegelijk zorgt voor stralende teint. Ook zitten er verzorgende ingrediënten in.


Er is wel een klein nadeel aan de verpakking, het tuutje waar de foundation uit komt. Op deze manier krijg je nooit alle foundation eruit en dat is zonde! Het enige wat ik kan bedenken om alles eruit te krijgen is de verpakking open snijden of knippen en dan de foundation er op die manier uithalen. 

Overall?

Ik vind het een hele fijne foundation. Hij voelt licht aan, geeft geen volledige dekking en heeft een SPF van 15 waardoor ik overdag beschermd wordt. Het enige nadeel vind ik dat je nooit alle foundation eruit kan krijgen, gelukkig is het flesje plastic dus kan deze open worden gesneden. Verder heb je niet heel veel nodig voor je hele gezicht, dus gaat de foundation lang mee. Ik zou deze zeker nog een keer kopen! 

vlnr: klein drupje, vloeibare textuur, uitgesmeerd - zonder flits, uitgesmeerd - met flits.
Prijs: €39.50
Te koop bij: O.a. Sephora (standaard 15% korting!), Ici Paris XL en Mooi parfumerie.

2 opmerkingen:

  1. Handig artikel!

    xcomemoda.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn artikel! Heb vaker gehoord dat de Chanel foundations goed bevallen. De prijs zou me alleen tegen kunnen houden;)

    BeantwoordenVerwijderen