Le sillage, si·llage (sie-laasj) noun, the trail of scent left behind by a perfume.

14 januari 2013

Mondays...

Maandag, ik geloof dat de meeste mensen dit de ergste dag van de week vinden. En ja, ik spreek hierbij ook voor mezelf. Het begint al wanneer de wekker gaat en ik mijn warme, knusse, lekkere bed moet verlaten voor een gemene en koude buitenwereld. Kijk, dan heb je het bij mij al verpest (dit geldt overigens voor elke dag van de week - damn you, wekkers!).
Vervolgens als ik, met pijn, moeite en kippenvel, uit bed bent gestapt en een manier heb gevonden om er fris en fruitig uit te zien (voor maandagse begrippen) begint voor mij de ellende met de trein. Die is op maandag, en de rest van de week, te laat. Vol. Druk. Warm. En als ik eindelijk een zitplek heb weten te bemachtigen voor die rit van wel 39 minuten naar Amsterdam Zuid is er altijd wel iemand die te hard gaat bellen of het nodig vond om een sigaret te nuttigen voor het instappen of met te harde, nare muziek of iemand die iets te dicht in mijn persoonlijke bubbel komt of een combinatie van deze grote ergernissen. Over het ov en mijn avonturen daarmee zal ik nog wel een apart verhaal schrijven, maar daar moet ik echt even voor zitten. Dat is overigens niet positief bedoeld, dat is omdat er al zoveel gezeik is geweest op mijn traject.
Goed, terug naar maandag. Als ik dan weer thuis ben na een vermoeiend hoorcollege, want alleen daarvoor vertrek ik van huis, is het tijd voor een snack en dan: de sportschool. Laat ik daar nou net een gigantische hekel aan hebben. De sportschool en ik hebben een haat-liefde verhouding. En vooral op maandag valt het me zwaar, lijkt mijn lichaam extra stijg en wil mijn discipline om echt alles te geven niet tevoorschijn komen. Mijn hoogtepunt van maandag is, naast avondeten (want eten is altijd lekker), dan ook het moment dat ik weer mijn warme, knusse en lekkere bed in mag stappen. Het beste deel van maandag is het wegslapen van die laatste uurtjes maandag. Heeft maandag tóch nog iets leuks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten